fredag 25 september 2009

Gammalt blir nytt

Har fyndat än en gång... Det är såå roligt när saker finns nära. Råkar man glappa lite om vad man pysslar med, finns det människor i närheten som alltid vill bidra med något, skoj!

För två veckor sedan kom en jobbarkompis med en stor påse med blandade tyger. Härligt, tycker hon när hon får rensa i förrådet hemma. Härligt, tycker jag, när jag får fylla på mitt tygförråd :)

Min fars sambo har rensat ut ett par gamla tröjor hemma hos dem. Nja, tänkte jag. Kanske inte så mycket att återanvända? Men icke sa nicke! Titta vad jag hittade. Tröjorna var ganska tunna, men jag kunde använda till dreggellappar, helt perfekt!onsdag 23 september 2009

Blivande napphållare


Dessa har kommit fram när jag sett att flera har gjort napphållare. Det går ju att variera i oändlighet, skojigt! Tyvärr har jag inte alla klämmor och nappringar som skall sys fast på dessa, men de går ju att fästa efter man gjort en hel drös med dessa :)
Måste visa hur det ser ut i mina gömmor när mina barn har dagis bland mina tyger... :)

måndag 21 september 2009

VäskaÄntligen har jag gjort en väska, det var på tiden! Har ritat en hel del under helgen, försökt få fram ett mönster som jag skulle bli någorlunda nöjd med. Det har tagit sin lilla tid, och jag vill oftast att det jag syr skall gå snabbt och bli bra. (Lite krav? jo, lite för höga kanske).
Det här blev alltså resultatet. Är nöjd. Har provat med vliseline och nog blev den en hel del stelare. Tycker om tyget skarpt! Det är inköpt på Åhlens. Den är fodrad med återanvänt äldre lakan.

Fler väskor ska det väl bli hoppas jag :)


Jag och dessutom haffat Minelo på affären idag. Hon ska få hålla en lektion i fuskgylf syende. Det ska bli skoj!

lördag 19 september 2009

Livebild

Här kommer en livebild på dressen som jag sydde till min svägerskas lille son för rätt så länge sedan. Men nu passar den ju helt perfekt! Han växer så det knakar den lille mannen och skriker fasligt när jag försöker gulla med honom, jag ska sminka mig nästa gång... ;)
Tusen tack för bilden L!

onsdag 16 september 2009

Pannbands levereringNär man bor i bushen så måste man ju faktiskt leva upp till detta på alla sätt tycker jag :) Därför levererades ett pannband till grannbyn på ett miljövänligt sätt. (Tycker att pannbandet blev kanske lite tajt men hon insisterade på att det satt bra, den tjurskalln :) )


Har testat ett antal olika sömmar på overlocken, det är så roligt. Dessutom har jag sytt ungefär samma saker hela tiden nu och det blir ni ju less att se det tragglas om.

Men dessa har testats fram idag i alla fall, men knapphammringen sker nog när barnen vaknat imorgon...

Patric
Det är kanske inte så mågna som missat att en av tidernas största hunkar har avlidit. (Och ja, jag har tappat mitt öga på lite saltvatten igår...)
Dessutom var det i en av de vedervärdiga sjukdom som tyvärr är vanlig nuförtiden.
Jag förlorade min mamma i cancer för drygt 18 år sedan. Många där ute vet nog att det är en hemsk sjukdom som man hatar när den sakta tvingar en människa att tyna bort och lida utan att vi runt omkring kan göra någonting.
På fredag, kl 22.00 i kanal 1 är det dags för mitt fåniga fjortis leende att komma fram igen...
"Nobody puts baby in a corner"

måndag 14 september 2009

Mössor på rad...
Dessa mössor har legat lääänge... Jag har sytt på overlocken :) Sista sömmen ville jag dock fixa med gammelmaskinen. Men när jag sytt en hel del saker som jag bara hade en eller två sömmar kvar på som jag ville sy på gamm-maskinen så funkar den inte! Den lät konstigt med en hel del rasslande, maskinen trädde om undertråden för varje gång nålen gick ner...
Men nu är den smord och helt perfekt :) Den var ju ändå 3 år sedan senaste kollen... minst.Det härliga blommiga tyget hittade jag förra veckan på en loppis. Två påslakan (likadana) för en tia styck :)

onsdag 9 september 2009

Till salu

Lägger ut några saker till försäljning...
Pannband som inte är fodrade. 40 kr/st
Haklappar som har en genomskinlig ficka som kan böjas ut ( rostfri tråd finns i kanten) för att kunna fånga upp alla matrester.


50 kr/stTyghaklapp. 40 kr/st


Frakt tillkommer.
Ja, då var det gjort för första gången. Inte bara LITE nervöst... :) Fler inlägg kommer inom kort.
Frågor eller beställning: re.do@live.se

måndag 7 september 2009

Sy inte tills du somnar

Det gjorde jag häromkvällen. Ingen hit kan jag lova.
Jag beklagade mig för sambon att en elefantmössa blivit uppochner.
Men det är ju bara att vända på den igen så är den ju som den ska vara påpekade min käre hälft... Japp.
Måste bara få tillägga att det var den sista mössan jag sydde den kvällen och vara faktiskt lite trött :) Eller, är det en bra ursäkt...

söndag 6 september 2009

Äntligen!

som Gert skulle sagt...
Jag har fått kontakt med min overlock :)
För drygt en vecka sedan tog jag kontakt med den närmaste sytillbehörsaffären. Men mannen som jobbade där var inte alls tillmötesgående eller vänlig när jag bad om hjälp med maskinen. Jag föreslog att jag kunde komma dit och han kunde visa hur maskinen fungerade och kanske där börja förstå vad jag gjort för fel... Men icke sa nicke. Jag trodde ju att, eftersom det var samma märke så skulle han faktiskt hjälpa mig.
Ja ja, jag tog kontakt med tjejen som hade sålt maskinen till mig. Tack och lov! Hon tog sig tid, per telefon, och förklarade vissa väldigt enkla punkter som jag inte hade den blekaste aning om. Allt löste sig!
Nu förstår jag verkligen andra sybloggare som kan sy snabbare. Så härligt att kunna använda båda mina maskiner. Jag är superduper glad!
Här är en dreggellapp, ett bra försök till i alla fall. (Ok, den är inte riktigt klar, men jag ville bara visa...) Tyget kommer från Ohlssons tyger (för ca 4 år sedan)De här har jag tänkt ha som vetevärmare till mina nära och kära. Har en själv som jag köpte på en marknad för flera år sedan, den är jättebra.