lördag 28 november 2009

Skrikande miljökasse...

det tycker jag absolut att detta är. Om den kommer att ges bort eller bli såld får tiden utvisa. Har ju även tvärgjort en shoppingväska i mitt Åhlénsfavvotyg.

Det gröna tyget kommer från en gardin som jag hittade på en jättehärlig loppis i somras.

Tidigare har jag provat på att sy en necessär. Fick det nya nummret av Ingelise, allt om handarbete, där det är om att sy. Där finns ju ett mönster av två olika necessärer. Kanske skulle prova att gå efter ett riktigt mönster för en gångs skull...

torsdag 26 november 2009

Kattrackarn...Kolla in fotomodellen! Kattrackar, säger jag ju bara... Hon tyckte det gick finfint att leka med en vetekudde. Hmm. Ja, det är vad jag gjort. Jag gillar de skarpt. Man somnar ju t ex snabbare om man får ha en varm kudde om de stackars små fossingarna. (Istället för att ligga dubbelvikt med benen under sig så de får värme av rumpan, som jag brukar göra)

Tyget är lakansväv. Kuddarna är fyllda med vete från Granngården. Och veten kallas för hel vete, med ett L :)

söndag 22 november 2009

Necessär

Måste erkänna att jag in på wikipedia för att kolla upp hur det stavas, jag hade stavat neccesär. Nära, nära...
Jag är helnöjd att jag (nästan) lyckats. Tyvärr måste jag sprätta upp vid dragkedjan på den ena sidan för att få dragkedjan att fungera smidigt utan att haka fast i tyget, (I hate it) Men som sagt, helnöjd ändå!
Tycker ju oftast att det är tyget som gör det, eller hur? :) Och att den t.o.m. är fodrad är superduper.
Fick bra betyg av sambon, men när jag sa att han kunde få den tackade han bestämt NEJ.
Tyget är hittat på loppis, dragkedjan kommer från myrornas.


lördag 14 november 2009

Auktion

Idag har det varit auktion i grannbyn. Hade siktat in mig på denna:


Tycker den var härlig :) Men självklart kom den bland de allra sista sakerna som budades ut. Men vad gör det? Jag hade ju ingen stress hem.

Har hittat en bok på bibblan. Hittade härliga mönster, särskilt ett som är ganska likt en blus jag hittade i sommras. Hoppas på att den ska bli bra när jag väl vågar mig på att klippa och sy till...


fredag 13 november 2009

Att handla är skoj!

Och roligare ska det bli...
Jag förbannar mig själv varje gång jag är på affären och handlar och kommer till kassa. (Och nu menar jag inte att jag förbannar mig själv över de där chokladkakorna som någon alltid råkar lägga i min vagn, som jag måste betala och sedan trycka i mig :) Jag har gett upp, jag är godisgris utan dess like) Nej, jag blir irriterad över att se att jag alltid tar nya plastpåsar. Endast två gånger har jag haft med mig tygkassar när jag handlat. Och jag ska erkänna att det känns som det är jag och pensionärerna. Men nu är det ändring på det! Tygkassar ska sys, OCH användas!
Tyget är fyndat på en sommarloppis. Mönster: Har kikat på Norrmejeriers mörkblå tygkasse som man fick på affären för några år sedan.

torsdag 12 november 2009

Samma lika, men lite nytt

Har tillverkat måånga haklappar så jag tycket inte jag behöver tjata ihjäl er med att visa bilder på dessa. Det blir lite massproduktion av saker när man försöker få ihop till julmarknaden, ska bli jätteskoj! Har gjort några fler av dessa förkläden, tycker själv att de är mycket bra. T ex när barnen vill måla, ofta.

Klämmer in en bild av en egendesignad disktrasa. Jag vill också hoppa in i barntimme-stunderna när det är sådant pyssel. Jag tycker den blev grymt snygg! :)


måndag 2 november 2009

Napphållare


Några napphållare som sett dagens ljus...