måndag 31 maj 2010

En målardag...

Fick en försenad morsdagspresent eftersom både jag och min karl har jobbat hela helgen. Ja, först och främst fick jag plastblommor som mina barn gjort själva, superfina! Min sambo kom hem med en sprayflaska med målarfärg, han känner mig :) Det tog väl ungefär 1,5 timme så hade jag använt upp min present. Men det var svårare än jag trott att spraymåla den gamla rottingstolen. Så det blev att pensla en del också.

Stolen var lämnad här i huset när vi flyttade in. Han som bodde här tidigare lämnade en hel del saker. T ex. köksbordet och stolarna tyckte vi var så pass robusta (med tanke på att barn har lite svårt att sitta stilla och kan tippa med en lättare stol) så de har fått stå kvar, still going strong. Köksmöblerna skulle jag vilja måla också.

Men stolen som sagt... den tyckte jag var så himla ful så jag tyckte att min granne kunde få den. Men det blev aldrig av. Så nu när jag tittade på den (den har stått i vår lilla stuga ute på gården) så hade jag helt enkelt ändrat uppfattning.

Korgen hade min mamma med sig på sina gympapass för att ha sina träningsgummiband i till de deltagare som skulle vara med. Men nu kommer den nog att bli placerad i köket. Tänkte ha den som uppsamlare av de leksaker som barnen tar ner under dagen. Man känner sig kanske lite mer motiverad att bära upp alla saker om man har någonting fint att bära dem i, trodde jag ja! :)

söndag 30 maj 2010

Så enkla medel


som att sy till kanterna på ett gammalt lakan och göra en kanal.

Tycker att det är otroligt hur små saker kan förändra så mycket.

En gammal receptbok från 50-talet fick en bra plats.

torsdag 27 maj 2010

En ny planta!Det är farligt att gå förbi den lilla blomsteraffären i Norsjö som just heter Blomsteraffär´n. De har alltid något nytt och spännande. Fräscha plantor och blommor :)

Idag råkade en gurkplanta hänga med hem. Ska bli spännande, hoppas det blir något av den.

Mina tomatplantor växer så det knakar... De är ungefär en halv meter höga. Och nu är det de plantor som jag ordnade. Ni kanske minns de där mögliga skivorna i jorden..? De blev bäst, utan tvekan. Köpesfröerna blev ingenting av.
Nu blir det till att njuta av läsning, det nya numret av Lantliv kom idag :)

onsdag 26 maj 2010

Barnens gardiner

Har sytt dessa för ungefär två månader sedan, när jag längtade efter sommaren extra mycket men snön fortfarande vräkte ner. De sitter i barnens rum och det är en likadan i deras stora fönster.


Tyget kommer från ett äldre påslakan som jag tyckte var så himla sött, kantbandet är nog syndat på någon loppis. Så summan av kardemumman= billigt!

tisdag 25 maj 2010

Blomster


Dessa inhandlade jag förra helgen...

Penséer och lavendel. Även om lavendeln inte har blommor än så luktar den underbart!

torsdag 20 maj 2010

Fågelholk

Denna har jag och mina döttrar gjort tillsammans. Och jag är mäkta stolt över resultatet även om det kan vara någon glepa här och där till småfåglarna.
När min sambo och ett av barnen tömde en av de gamla holkarna i höstas hittade de hennes hår från de hon hade klippt av ca en decimeter. Gissar att vi kommer att hitta en hel del hästhår när vi rensar nästa gång :)

tisdag 11 maj 2010

Jag har sytt!

Äntligen! Jag har tagit mig några minuter vid symaskinerna. Det är långt mellan gångerna tyvärr, men det är mycket som snurrar i skallen så jag blir alldelens vimsig.

Tycker att den blev lite väl lik en pyjamasklänning, men den tar sig. Det är ju tänkt att passa in i äldsta dotterns sommargarderob. Hon blev nöjd i alla fall. Tänk den dagen när hon säger, Nä du lilla mamma, jag vill inte ha den, den är ful! Hjälpas, jag njuter av att hon gillar hemsytt och att hon faktiskt får välja en del tyg själv :)
Klämmer in en vårbild. Vi hittade ju tussilago, underbart!

måndag 10 maj 2010

Såssnipan som tillslut blev till nytta...Den har nu stått i min kökskåp i ca 2 års tid. Samlat damm.

Men har sett andra satt sina blommor i den. Så jag har också satt blommor i min snipa, ha ha ha, ja snipa, med ett P! ;)

lördag 8 maj 2010

Min kära farmors gamla våg


Här kommer min gamla våg, eller... som vanligt är det ju min farmors gamla våg. Har inte sett så många av denna versionen förr. Men tycker den fungerar mycket bra som prydnad eller blomfat.

fredag 7 maj 2010

Mönsterfynd

Måste bara få visa vad jag hittade på Kupan i stan när vi var där förra veckan!
Först trodde jag att ett av mönstren var för människor, tills secondhandmamman vänligt påpekade att det faktisk var till dockor... Men de fick följa med ändå, jag menar... 15 riksdaler för dessa anser jag vara ett riktigt fynd. Jättefina modeller. Lite väl mycket rysh-pysh för min lilla syvana, men jag får väl träna upp mig! :)