onsdag 30 juni 2010

Byar och dess namn...



Jaa, vad ska jag säga... Bild nr. 2 såg jag faktiskt fel på och trodde att det stod ett o istället för a. Ovanligt för att vara jag? Nej!

Linne



Fasen vad nöjd jag är! Likaså dottern :) Sydde ett sommarlinne till henne igårkväll. Och det gick otroligt bra, inga missöden. Tyget är från Ohlssons tyger och mönstret ritade jag igår.













En bild på fågeln som måste jobba dagen i ända för att mata sina barn. Pippi, du gör det himla bra!

torsdag 24 juni 2010

Lite sytt


Har sytt lite. Härliga färkombos :)


Vi här ute i skogen hoppas att alla får en riktigt fin midsommarafton. Och kom ihåg att binda ihop fina blomsterkransar samt plocka sju sorters blommor
och lägga under huvudkudden...

måndag 21 juni 2010

Pyntning på G



Dessa ska bli placerade på kyrkogården. Småstenar ska strös som underlag där man brukar plantera, korgen ska proppas full av tagetes och "älskar dig"-stenen ska placeras bredvid. Hoppas nu att det blir lika fint som jag har tänkt mig!









Om bara det kunde komma riktig sommarvärme nu så skulle mina tomatplantor bli riktigt fina! Visst är det en blomknopp som jag har fångat på bild? :)

lördag 12 juni 2010

Potatisen i backen

Igårkväll satte vi potatis. I år var det inte min karl som fick leka häst, med att dra plogen. Nepp, Prille den lillekillen fick faktiskt ta i lite när fårorna skulle dras upp. Men han skötte sig exemplariskt :) Den perfekta bilden där Prille äntligen fick gröngräs och vi andra tömde våra skor...

fredag 11 juni 2010

Sommarbuketten till mor




Det är underbart att plocka in en bukett blommor och bara ställa på bordet :)



















Den 11 juni för 19 år sedan gick min mamma bort... Hur många år det än går så kommer jag alltid att sakna henne. Även om jag vet att hon lever vidare i mig och mina systrar. Ikväll tänder jag ett ljus för henne.

måndag 7 juni 2010

Möblemanget



Möblemanget blev utflyttat på bron tillsammans med några krukväxter som jag inte visste vad jag skulle göra av...

söndag 6 juni 2010

Som hämtat ur en skräckis!

När man rensar ur gamla ladugårdar kan man hitta det mest udda saker...
Tycker denna filmtitel får vara: Jag vet vad du gjorde förra sommaren

onsdag 2 juni 2010

Sommarhattar

Dessa har blivit sydda. En till vardera unge. Men jag tycker fortfarande att det är himla svårt att hitta rätt storlek när man syr. Jag syr en sak och hoppas på att det ska passa i princip. Men bäst är ju att få prova under tiden när barnen är vakna :)