söndag 31 oktober 2010

Avkoppling på hög nivå!

Ser ni vad jag gjort idag? :)

Det är svårt att beskriva känslan för de som kanske inte gillar pållar. Men det är såå befriande och avkopplande. Samtidigt spännande och fängslande... Alldelens, alldelens underbart!

lördag 30 oktober 2010

Min kväll!



Eller, får väl dela med mig lite... Ladies night heter det egentligen ;)
Helt underbar show!
De måste vetat att jag fullkompligen ÄÄÄLSKAR 80-tals musik :) Fick höra många fina låtar.
Måste nog ta och göra om det här något fler år. Det rekomenderas starkt!
Ska försöka mig på att lägga upp en film också, men det ville sig inte idag.
Ett plus var god mat samt läckra dansare, grymt läckra dansare
Eftersom jag är otroligt kändiskåt så fick jag i alla fall vara med på samma bild som grabben som shoppade tillsammmans med sin morsa. Jag tyckte han var skitjobbig att titta på på TV. Men han höll ju käft igår, så det gick riktigt bra ;)
Har aldrig varit ett större fan av Andreas Johnsson... men efter att ha hört Glorious live så tycker jag att den låten ger rysningar (härliga rysningar)
Att höra Martin Stenmarks sjumilakliv gjorde att jag bölade friskt.
Stephen Simmons har en lika underbar röst nu som då (när han Tears never dry hade sina gulddagar) och hans start på "natten" med låten All night long (Lionel Richie) fick kvällen att börja såå härligt!
Killen i långt hår, som spelade guns and roses- sweet child of mine, som faktiskt varit med i gruppen Blond (låten: bara hon älskar mig) var grym!
Brolle tycker jag fortfarande är dryg, men ganska cool...
Att se Måns Möller dansa till Girl´s just want to have fun... ja... hmm... vad ska jag likna det med..? Glädje! :)

måndag 25 oktober 2010

Hästhandlartalanger!

Är det någon som vill nosa upp en riktigt lufsig och rentutsagt pissig hästaffär så hör av er till mig! Jag har börjat kunna det där nu :)
Var ska jag börja...
- En person hör av sig till mig och är intresserad av att köpa min häst. Jag måste absolut hålla den till hon kommer. Hon säger dag och ska höra av sig om tidpunkt. Kärringen hör aldrig av sig. Jaa, hon kommer inte hit heller, om ni nu trodde det!

-Jag får tag i en häst som ska skänkas bort. FÖR bra för att vara sant tycker jag som åker iväg och provrider och blir helfrälst. Helt underbar häst! Men nej, det ändras... vill inte skänka bort. Vill låna ut på fodervärdsavtal istället. Ok... säger jag.
Men tjejen skickar ett sms efter att jag ringt massor av gånger, (jag ville veta när påle skulle flytta in hos mig) hon har gett honom till en kompis! Vad i hela friden!?

- Ser en annan annons om bortskänkes pålle. Hör av mig och vi betämmer att jag hör av mig inom två dagar. Hon skulle frakta honom till mig, perfekt! Men nej, hon ändrar sig, det är inte bortskänkes. Utan livslångt fodervärdsavtal som gäller där också.
När jag ringer redan dagen efter för att höra att de verkligen kommer den dagen vi pratat om sååå... ja, precis! hon svarar inte. Klickar bort samtalet och vägrar svara.

- Vad händer nu då? Jo, den första hästen som en annan tjej skulle få. Tjejen har backat ur, hon fick tag på en annan häst. Jag blir erbjuden att ta pållen. JA! Jag bokar fast honom. Men jag vill läsa fodervärdsavtalet.
DÅ ändrar jag mig! Det kändes på en gång att det aldrig skulle bli bra nog. Dessutom fick jag inte försäkra hästen. Och det är för mig ännu en gåta. Jag SKA ha en försäklrad häst, så är det bara! det fattar väl vem som helst?

- Det senaste är en otroligt underbar/i vanliga fall dyr/ extrem häst för ynka 12000sek... Att något var fel, japp, det kan du slå dig i backen på! Han stod för fasiken inte ens i Sverige.

Som sagt, vill ni ha hjälp med att nosa upp skabbiga hästhandlare och lögnare, jag kan visa er vägen. Jag tycker jag har gått igenom en del av dem.
Men jag ger f-n inte upp. Någonstans finns en till drömpålle som är i större modell till mig och barnen. Och våran skruttbulle ska vara kvar :)

Stickkurs

Jepp, har börjat en stickkurs. Skitskoj enligt min mening.


Jag kan sticka litegrand, men det fattas ju en hel del när man inte kan läsa ett mönster... eller blir helt galen när jag läser ett mönster. Huvva!

Vi har provat att sticka olika typer. Jag har gjort slätstickning och rätstickning.
På andra träffen ville jag påbörja något, så jag fick godkänt att starta med en grytlapp. Och jag skulle absolut göra i slätstickning. Typiskt mig!


Om det blev en grytlapp, NEJ, här nedan finns bildbevis på min grytlapp som blev en disktrasa.



Har sett flera som stickat eller virkat sina egna disktrasor. Att just min trasa ser ut som jag klippt ut en bit från min fars gamla brynja är väl något jag får tänka på tills nästa gång.
Men försöker se det hela positivt, jag ska ju lära mig!

lördag 23 oktober 2010

Ännu en tävling!

Det vita dårhuset är en härlig blogg med många inlägg plockade från vardagsverkligheten :)
Hon har en tävling!
Kolla in den genom att klicka på bilden :)

Lycka till!

Vinn en symaskin!

Det är ju värt ett försök, eller hur!?
Klicka på bilden för att få all information, och lycka till :)

Handväska= kärring?

Har alltid stått fast vid den åsikten...
Men...(med Tony Irving-ton) Tur att jag får ändra åsikt :)

Kan inte erkänna att jag känner mig helt bekväm i helt vanliga handväskor, men denna skönhet är JAG i ett nötskal.


Tycker den får plats med en hel del. T ex

Bindor

Deo

Plånbok

Telefon

En halv påse müsli

m.m.


Helt perfekt!

Har köpt den på en marknad för ca 50 spänn. Det är egentligen en gasmaskväska.
Har faktiskt en svart handväska också, inte sådan här modell. Den visas vid annat tillfälle.

fredag 22 oktober 2010

Fredagsmyys!


Smirran har fått en hemmagjord medalj- För bästa katt! :)

Nysytt!

Har gjort något som det var grymt länge sedan jag gjorde... Sytt!
Känner att det inte ska vara påtvingat, då blir det inte skoj. Men tygstycken har varit utklippta och legat där snällt och väntat på mig :)

Idag har varit en lugn dag p.g.a. sjukt barn... Så då passade jag på att göra ett par kallingar klar.
Är himla nöjd och hoppas tokfia blir det också :)


Det är skönt att det finns några stycken så at det inte blir panik. nu gäller det att försöka knåpa ihop några brallor hon godkänner, det blir inte det lättaste!

söndag 17 oktober 2010

Härlig helg!

Vilken underbar helg! (Och nu menar jag inte att den varit underbar för min käre fästman har jobbat) Vädret har varit strålande, riktiga vårkänslor kommer fram och lurar.
Vi har hunnit med att göra skidspår hemma på våra lägder.

Min karl har inte egna längdskidor. Men farbrorn som bodde här tidigare lämnade kvar några äldre skidor som fungerar fint att åka på. Min syster har lånat dem under helgen och åkt här hos oss. Det är otroligt hur mycket barnen utvecklas på ett halvår... Min yngsta låg hela förra vintern och grät i förtvivlan, med skidor på fötterna. Det slutade med att hon hatade dem!
Nu, åker hon som hon inte gjort annat.
- Men jag ramlar då och då, tillägger hon.

Idag har det varit hökörning på förmiddagen. Det känns efter en timmes intensivt hölyftande kan jag säga. det räknar jag som en ordentligt pass :)

fredag 15 oktober 2010

Jag tror att jag ska... go with the flow!

Tror jag ska hänga på trenden lite.
Har ju lite för många intressen på min fritid, så varför inte klämma in ett intresse till!?
Alltför många i min närhet har satt igång, börjat träna och är superduktiga.
Man blir ju lite nyfiken på hur det skulle gå om jag nu skulle kunna röra på rumpan någon gång..?

Nu är jag inte den personen som sitter stilla hela dagen, eller tittar på tv för mycket. Men jag anser att kroppen blivit annorlunda eftersom jag inte rört mig ordentligt med riktig motion sedan jag fick barn, 8 år har gått sedan jag motionerade flera gånger i veckan. Mitt mål är att t ex få en jämnare kropp. Istället för att ha en stor skalle och aparmar så kanske jag kan börja se ut som Arnold på armnivån alltså, ja, kanske bryta lite på tyska, det vore pricken över i:et :)

Jag har djur som jag sköter om varje dag, hämtar spån, hö... Jo, men riktiga pass vore nog något tror jag. (Och nu menar jag inte bara de pass som min käre sambo tycker att vi ska köra i sovrummet)
Ja ja, vi får se hur det går. Tycker att min självdisciplin har dalat ju äldre jag blivit, det borde ju blivit tvärtom.

Men jag har ju motionerat 1 dag, heja heja! (Kanske tar en vilodag imorgon ;)

torsdag 14 oktober 2010

onsdag 13 oktober 2010

Glaskupa


En sådan som verkar vara jättepopulär är ju glaskupan.
Har kikat runt på olika loppisar under sommaren, och det har blivit en hel loppisar... Men icket att jag hittat. Eller, jag har faktiskt sett två, men priset... En som var lite mindre än den jag nu hittat var på ca 300 kr! En annan jag såg var så pytteliten så jag funderade inte ens över priset.
Men var hittade jag denna då? Joo, hos syrran.
Som vanligt så öppnade jag munnen och sa att jag gärna ville hitta en glaskupa.
- En sån här? frågade syrran.
Har inte hittat en bra ställe för den förutom på mitt stora köksskåp. Men man ska ju känna in grejerna :) Jag får väl lägga ut en bild när jag hittat det perfekta stället.
Nu: ut i det fina vädret! :)

måndag 11 oktober 2010

Steg i rätt riktning


Igår tvingade jag min storasyster att sätta sig upp på det lilla föl, som numer har blivit 6 år gammalt och fortfarande är oinridet...

För ca 2 veckor sedan hoppade jag upp och red en liten sväng. Och det gick så bra att jag bara måste få upp henne i sadeln också!

Det är ett otroligt ögonblick när sådana saker händer :) Fortsättning följer...


söndag 10 oktober 2010

Dagens hissa och dissa!

På rix morgon zoo brukar de ha hissa och dissa. Helt enkelt saker som de hissar och en del som de dissar.

Min dagens/ veckans DISS är...
Om du lägger ut något på annons, visst har du LITE ansvar ändå att försöka få saker och ting att fungera..? Är du inte säker på hur du ska göra, lägg inte ut annonsen då! Ändra inte innehållet. Och skriv inte dina egna totalt tokiga regler på ett kontrakt!
Har du nu ändrat dig..? Ha modet att säga det till berörda parter istället för att ignorera samtalet. Blä!

Dagens HISSANDE är...
Underbara vänner som finns där när man minst anar det! Som verkligen tycker om mig för den jag är och totalt helhjärtat accepterar min omogna-fjant-själviska- attityd. Som tycker att jag inte behöver trycka ner mig själv, utan jag, är bra! Tack till er underbara att jag får ha er i min närhet tillsamans med min familj :)

fredag 8 oktober 2010

Sparsamt med inlägg

har det varit under senaste veckan.
Och allt som jag trodde för en vecka sedan är som bortblåst!
Men vissa saker är inte tänkt att bli av. Och jag är så innihel-ittis besviken.
Fler tåg kommer att passera, men det tar nog ett tag innan jag vågar hoppa på.

Det är bara att ta nya tag!

NU= Ledig helg= underbart!

lördag 2 oktober 2010

Höstbilder





Älskar detta ställe :)

Vilken tur att det är vårt!