onsdag 27 april 2011

Mycket riktigt!

Efter 13-tiden igår var jag på min normal-fattiga nivå ;)
Det går lite pengar när jag ska handla till barn, hästar och trädgård... Men nu räcker det ett tag, sisådär en månad.


Jag frågade min barn om de hade tid och lust att svänga om på Röda korset i Lycksele också innan vi åkte hem. Och det blev ett ja, efter en pizza.
Där hittade jag nu mitt fynd för 5 kronor. Nu är den fulländad, min samling av Wilhelm Mobergs: Utavandrarna, Invandrarna, Nybyggarn samt Sista brevet till Sverige. Igår blev det Utvandrarna som blev pricken över i:et. I ett års tid har jeg letat efter en gammal upplaga till ett pris som inte skulle vara mer än 15 kronor per bok. Äntligen!Det blev även en del andra äldre böcker av Harry Martinsson bl.a. Hittade en fin H.C. Andersen sagobok som jag inte heller kunde motstå.


Guldfynd blev besökt av oss också. Lite shopping inför bröllopet :) Mer bilder kommer...

tisdag 26 april 2011

Löningsdag!

Och jag är rik, rik, rik!
Ska iväg och handla i staden. Så jag beräknar att vid 13-tiden idag är fattig som endast en Erika kan vara... ;)

måndag 25 april 2011

Kolla kolla :)


Men äntligen! säger ganska många. Hur har ni kunnat rymma all mat!? Och det kan jag också undra nu när det står en fullstor kyl och likaså en frys i vårt kök.


Vi har i flera år pratat om att skaffa ny kyl och frys. När vi flyttade in i huset för 6 år sedan fanns en gammal lite kyl ala 60/70-tal. Som dessutom har en lite fryslåda längst upp som tagit stor plats men inte fungerat särskilt bra som frys. Vi har även haft ett fristående frysskåp som stått för sig själv i ett hörn av köket.


Hur mycket vår elräkning kommer att sjunka? Förhoppningsvis en hel del!
Det är en stor skillnad detta ska ni vetta. Och när all mat inför bröllopet ska stuvas in, så finns det plats... Yippey! Nu kan jag faktiskt handla så att det räcker ett tag utan att behöva stapla så att ägg eller mjölkförpackningar går sönder :)Nu fattas bara en städerska, fönsterputsare, massör och kock...

Någon frivillig?


Lön?


Glöm! ;)

torsdag 21 april 2011

Skärtorsdag!Idag har jag hunnit vara ute och springa en runda. Och jag tror tamefaan att jag var nära döden. Sprang dessutom inte i sinne utan jag tycker att det var ganska lugnt. Kondis, vad är det? Jag vet då inte än, eftersom jag inte träffat på den ;)
Skulle springa en för mig perfekt runda. Men jag vände och tog en annan sväng p.g.a. min rädsla för björnar... Dumt? Joo, men jag kan inte skippa tanken att jag kanske en dag står mittmellan mamma björn och småknattarna. Fy sjuttsicken!
Men åandrasidan skulle jag kanske har fortsatt den svängen och fått lite extra fart i benen ;)

Igår kom min käre sambo på att helt plötsligt åka till Lycksele för att spela bowling! Wow, vad kul. Och dessutom ännu roligare att ungarna nu kan vara med och spela. Skitskoj.
Då hämtade vi dessutom min symaskin som blivit lagad, så nu är det bara att sätta sig och försöka sig på en brudklänning :)

Framöver ska jag lägga ut kort på vad vi fick hem idag... Och det är inte löss, pest eller vinterkräksjuka ;)


Jag kommer att jobba hela helgen, min jobbarhelg börjar kl 16 idag och slutar inte förrän kl 15 på måndag. Men varje ledig minut under helgen kommer att tillbringar ute :)


Ha en riktigt härlig påsk!

onsdag 20 april 2011

Svordomsramsa
skulle jag ha skrivit, men gör inte det för att jag försöker vara väluppfostrad.Pålle har inte varit sig lik de senaste dagarna. Har han inte galloperat som ett tok (vilket han inte brukar göra), saktat in, varit långsam och inte känts taggat alls. Idag såg jag varför...


Han har skadat sig på vänster bakkota. Rejält svullen. Det syns på honom att han är besvärad av det.

Blä!
Varför? Vägarna där vi bor är otroligt ojämna och slaskiga. Han har broddar kvar eftersom det inte har tinat bort all snö och is överallt. Jag har förmodligen pressat honom lite väl mycket i snabbjobb.

Resultat: Lindat bakben.

Slutsats: Vila, åtminstone en vecka.

Jag saknar redan att fara ut.

söndag 17 april 2011

Från bröllop till kamp mellan liv och död...

Jag brukar inte ha ett endaste uns intresse av idrott på tv. Tycker det är otroligt uttråkande. Jag kan titta på trav ibland, men tycker det ska vara live, så är det som bäst.


För någon vecka sedan fastnade jag däremot på tv 4 sport. The zone FC.

Och vid första anblick fick jag en gladiatorkänsla över det hela, vilket jag inte gillar alls. Men jag fortsatte att titta trots allt och fastnade totalt.

Vet inte varför. Kanske fascination för all stryk som en människa kan ta, och ge.

Eller kort och gott en lite sen 30-års kris ;)


Oftast var matchen över på en minut. Men en match tog tre ronder innan den var över.Det är visst en svensk som är totalt grym på det han gör... Mats Nilsson.


Jag känner ofta en frustration över hur perfekt allt ska vara i livet. Människor tävlar om hur dyra bilar de har, tjusiga hus, snofsiga kläder och perfekt utseende. Jag slår bakut ibland och saknar gamla bilar, orenoverade hus, kläder som har funktion istället för utseende för sig. Ja, kort och gott någon som jag. Och visst är det då konstigt att jag inte kan stå för det jag har i alla situationer. Att man alltid ska vara mer än vad man är. Varför?

Ännu mer bröllop!

Jag längtar så in i... till den stora dagen :) Och jag hoppas att vi kommer att få fint väder (även om det sägs att det ska regna lite på bröllopsdagen så blir det ett lyckligt liv tillsammans) så att vi kan hålla vår vigsel hemma på gården som vi tänkt. Så här gjorde vi våra inbjudningar... Enkla, fina. Vi hade med en dikt överst på inbjudningen. Om ni är SATC-fan som jag så kanske ni känner igen den...


Can we achive our pupose to live together

Be calm- love me- today- yesterday

what tearful longings for you- my life- my all

Oh continue to love me

never misjudge the most faithful heart of our beloved.

ever thine


ever mine


ever ours


Ludwig van Beethoven, Immortal beloved

lördag 16 april 2011

Påsken närmar sig...

och då jobbar jag hela helgen. Men då fick jag passa på att påskpynta med ungarna igår istället :) Kunde inte låta bli att inhandla, vad dem nu heter... "minipåskliljor" den härliga brickan fick jag från min pappas sambo för ett år sedan, fynd!
Gillar de små kycklingarna i blomman som efter ett års ihopkladdande kan se ut lite hur som helst... En var avlång, en platt och den tredje hade tappat ett öga... Men tycker de är riktigt söta ändå.

tisdag 12 april 2011

Att få tummen ur...

Ska det vara så svårt egentligen? Just att få tummen ur i vissa lägen.

Svartfärgen köpte jag för ungefär ett år sedan, och tanken fanns redan då att jag skulle måla om gungstolen som står i köket. Men under vinter har jag inte så många möjligheter att sprutmåla något eftersom det ska torka i rumstemperatur.

Men äntligen blev min bruna gungstol svart :) Och jag är supernöjd!


Har också satt om pysslingkragarna och penseérna, det var på tiden. Har försökt mig på att odla en hel del av dem, eftersom det är mina favoriter. Hoppas nu att det blir några som överlever min behandling.

lördag 9 april 2011

Ännu ett evenemang bokat!


Till hösten smäller det igen!

Ännu en gång ska jag och systrarna ut på gallej. Och eftersom det var krövla trevligt på Ladies night i höstas så får det bli en gång till.

Såg en annons i tidningen igår om vilka som skulle medverka. Skrek inte rätt ut när jag såg vilka det var, men tycker att det ändå ska bli intressant att få se. Dessutom var ju dansarna gudomliga... :)Jag missade varje program av Så mycket bättre... Tyvärr. Men låtarna som artisterna gjort om har jag hört lite då och då. Tycker September har gjort två superlåtar: Petters Mikrofonkåt och Plura (Eldkvarns) Kärlekens tunga (vilket är dunderbra original)

Lyssna och njut!


Du härliga lördag!Idag har jag...


Fotat lite. Härligt att våren är på G!

Idag damp jag ned i en solstol i en timme, och somnade. Superhärligt :)

På vårt lärkträd ska det placeras en ny holk, som jag vann på Norsjöslöjdarnas årsmöte. Superfin, med metallförstärkningar så att våra hackspettar inte förstör för småfåglarna i år igen.
Har även beslutat, efter en hel del grubbel, att skicka min gamla husqvarna symaskin på reparation, eftersom jag tycker en ny är liiite för dyr för mig just nu. Tror att det blir kring 10 papp om jag siktar in mig på en jag skulle vilja köpa. Men det är bara att spara.


Men det är massor som jag skulle vilja spara till. Skulle kunna göra ett eget inlägg om det ;)

torsdag 7 april 2011

Wedding, wedding, wedding! Måste ses!

Jag tycker denna är helt och hållet klockren!

Tacksamhet!


Tänk så mycket jag har att vara tacksam över!


Visst finns det stunder när man tycker allt är åt skogen, men de kommer mest när jag är riktigt trött. Men tänk då hur mycket som överväger allt negativt. Det beror ju bara hur man vrider och vänder på saker och ting!Ska jag börja rabbla..? ;)- Underbar familj som jag älskar, och som älskar mig :)

- Ett fint hem, där jag trivs.

- Att få utöva mina intressen

- Få stöttning av familjen

- Har turen att ha ett fast arbete

- Frisk

- Ha naturen kring knuten, och alla förbenade hackspettar inpå ;)


Jag är sååå himla stolt ikväll över mina fina döttrar som går ridlekis. De kämpar på och blir duktigare och duktigare.


Ridläraren kommer till mig och påpekar att den äldsta måste få börja ridlektion istället för ridlekis till hösten så hon får rida själv och utvecklas mer. Detta istället för att jag ska leda henne runt och springa med på banan. ( Mina pållar är inte "evil"... De får bara en reflex i ögonen...)

Jag spricker av stolthet!

onsdag 6 april 2011

Fågelholkar!


www.viivilla.se
www.hd.seJag skulle vilja ha en bunt med nya fågelholkar, eftersom vi inte lider av hackspettbrist. Jag kan inte förstå att de rackarna är fridlysta, kom om och hämta några här från byn så blir jag glad :)

De har alltså hackat sönder de holkar vi haft på våra hektar...


Det finns ju en hel uppsjö av supersöta, snygga, tuffa, härliga fågelholkar!Jag vann en när jag var på Norsjöslöjdarnas årsmöte för några veckor sedan, jättefin! Tycker det var extra plus att den var delvis plåtbeklädd, då kanske småpippiarna kan få ha sina bon ifred denna sommar. Men bilderna hittar jag inte åt, eftersom vi hunnit ha virus på datorn och gubben la foton någonstans..?


söndag 3 april 2011

Golvlister

Idag var familjen till min far, ingen längre sträcka då det endast är 200 m mellan våra hus. (Men det är skog mellan, så vi slipper se varandra jämt ;) Pappa håller på att bygga på övervåningen i deras gamla hus. Och det blir ljust, fint och riktigt mysigt gammeldags. Ser deras golvlister som är lite bredare än vanliga. Och som en kompis sa för ett tag sedan: " Men ska inte in till andra som håller på att bygga om, tapetsera, måla eller köpt nya möbler... Men blir så sugen själv" Men nu när jag söker på fina lister så hittar jag inga alls, typiskt! Det som är bra är att företaget som tillverkar dessa fina lister ligger bara 2 mil från oss. Det är dessutom där jag brukar hämta spån till pållarna. Så nästa sväng dit så ska jag höra mig för om priset :)

Igår när vi var till stan så inhandlade jag en rulle (ja, en rulle) av easy cover. Ni vet, sådan där tapet som ska täcka ojämnheter. Jag skulle vilja testa denna i barnens rum. Någon som provad denna easy cover? Om den verkligen fungerar.
En annan sak jag skulle vilja testa är Lady (målarfärgen). Även denna i barnens rum. Jag minns första gången jag såg denna reklamfilm. Jag trodde det var ett skämt! Tyckte den var lite VÄL fjantig :) Gorgeous! Gorgeous! Gorgeous!

lördag 2 april 2011

Sanningens ögonblick!

har kommit...

Idag var vi en tripp till stan och sprang på en hel del affärer. Barnen var superduktiga, men har nu stupat isäng.


Jag hittade en superfin lavendelblomma, lite udda. Men som sagt superfin :) Den fann jag när jag försökte hitta en bra present till min svägerska Vita hjärtan på tråd. Hon fick tillslut ett olivträd.Lavendelträd-blommanNu till den helt underbara rubriken. Jag kan nu ÄNTLIGEN efter nästan ett års tystnad berätta att det kommer att bli bröllop här på vår gård till sommaren!


VI GIFTER OSS


Helt fantastiskt att äntligen bli fru Nilsson. Jag har verkligen en underbar karl som jag absolut vill hålla fast vid.

Imaj blir det ett år sedan han "popped the question", med choklad, champagne och rosor gick han ned på knä, som på gammeldagsvis...

Det tog inte många sekunder att svara :)Idag har vi kikat på alla möjliga (och omöjliga) ringar. Det finns inte så många som jag vill ha, så egentligen är det ganska enkelt, tack och lov! Den dyraste jag provade gick på 38 papp... Jag kan meddela att jag inte har inhandlat denna ;)


Han med stort H handlade kläder inför den stora dagen, jag och döttrarna stod och log när han provade ut kläderna. Han blev så himla fin!


Jag, jag handlade tyg... Hoppas kunna göra något fint av detta. Har fått ett jättefint 50/60-tals mönster av min fars sambo där det fanns en modell av en klänning som jag fastnat för. En enkel modell, men exakt som jag vill ha den. Ska bli roligt att försöka mig på ett sådant verk.


Vem vet... Det kanske blir bra, eller tror ni jag river den i stycken när jag sytt fel för 105:e gången?


Jag är så himmelsk lycklig!

fredag 1 april 2011

Ranunkel


Var om på den lokala blomsterbutiken. Det var nog meningen...

Just innanför dörren stod det en hel dröj med... Ranunklar! Underbart, jag kunde inte vänta tills snön hade smält och jag kunde peta ned mina vårlökar i jorden. En vit, fin, helt underbart blomma fick hänga med hem.

Hittade inte någon lämplig kruka till den eftersom innerkrukan var för hög så fick jag lov att improvisera... Tada! Med lite gammalt tidningspapper vid kanten så blev det riktigt bra.Jo! En grej till! Att enkla fiskpinnar och hemmagjort mos kan vara så himmelskt gott. Att det dessutom är euroshoppers fiskpinnar blir jag faktiskt lite förvånad över. Men de är supergoda!


Hemmagjort mos: Kokta potäter, en klick smör, en skvätt mjölk och en nypa salt ;) Perrfa!

Imorgon ska vi till stan om inget annat dyker upp. Vi ska kika på riktigt trevliga saker... Ska skriva om det framöver ;)