söndag 31 juli 2011

Presenter

Min äldsta syster fyller snart jämt... Men än är det ett år kvar ;)
Jag visade ju en bild på min makes gamla jeans häromdagen. Och här har vi resultatet!
Jag sicksackade kanterna och tog blå snedslå som band. Med de sicksackade kanterna ska det efter en tvätt bli, som Ernst kanske skulle ha sagt: Lite tuffa ruggade kanter som ger ett slitet med fint intryck ;) By the way, I love Ernst!
Syrran är lite halvsnål, det har hon t.o.m. erkänt, så där köps det inte in nya saker i hennes garderob i onödan. Vilken är bra iochförsig...
Men hon har ett förkläde från tidigt 80-tal som ser förj-ligt ut! Ett julförkläde som hänger framme året runt, huvva. Men nu har hon ett nytt. Kryddan kommer från Skråmträsk kvarn där det gick att köpa lite ekologiska saker. Det här är en kryddmix från Etiopien, recept står på den gula lappen som hänger på burken :)

Igårkväll


åkte jag och min man till PDOL (Piteå Dansar Och Ler- Piteå Dansar Och Spyr)
Det var faktiskt tänkt att hela familjen skulle åka, men jag hade sett fel på tiden då The Ark skulle uppträda. Det var inte 2000 utan 2330, lite skillnad kanske, så det resulterade i att barnen tyckte det skulle vara roligare att sova över hos morfar.
Så... jag har sett fjortisar hoppa och skrika till Veronica Di maggio, kramas, ramla, slåss, flörta... Hmm, såg jag inte någon som grät också? Ja, ja. Hemska tider, och för femton år sedan var säkert jag likadan ;)
Och jag kunde inte annat än att konstatera att jag blivit gammal och förståndig. Så underbart det är att vara med en människa som är lugn, pålitlig, snäll, snygg, söt , rar och alldelens underbar. Att ha gjort bort det där med svartsjuka, eftersom man inte kunde prata med varandra eller bara skulle vara lite dramaqueen, att kunna lita på varandra fullständigt och kanske inte behöver säga saker rätt ut, för den andra personen förstår ändå... Skulle kunna skriva en hel bok angående saker som jag är tacksam över, men lite privat skulle jag kanske fortsätta vara ;)
Men jag och min make, eller rättare sagt JAG skulle se The Ark, för första och sista gången...
Är grymt nöjd! Det rockade FETT (är det så man säger nuför tiden!?)

lördag 30 juli 2011

Vad jag pysslar med


när jag nattar barnen, är detta.
Det ska i slutändan bli ett grytunderlägg. Jag försökte mig på att gjuta förra sommaren, men de blev ju som hejkomochhjälpmig, på rent svenska skitfula!
Så då tar jag i stickningen och ska fixa ihop något...
Vad ska detta bli då?
Gissa det ni...

torsdag 28 juli 2011

För några veckor sedan

igen... Så var jag och familjen i en by några mil bort, på mitt årliga besök hos Ringvor i Rengård. Ni som gillar hantverk ska verkligen ta er dit! Kolla in hennes blogg också, som jag nyss hittade.
Tycker det är underbart att gå där och strosa bland alla helt underbara skapelser och kreationer som hon och andra gjort.
Dessutom har hon workshops, tror jag det heter... Dit man kan anmäla sig och vara med en dag, tillverka och lära sig. Har tyvärr inte varit på någon sådan.
Jag har anmält mitt intresse för flera år sedan på en vävningskurs och även pratat om att lära sig spinna. Men tyvärr är det inte så många i min närhet som vill lära sig det tillsammans med mig. Men den dagen jag känner att jag har kosing över ska jag banne mig "hyra damen" så hon får lära mig :)



Och som jag skrev i förra inlägget... Då jag var skeptisk till rävrumpan kring halsen. Men en mink oppa skall´n då?
Min karl har en härlig skinnmössa med kaninpälsfoder, och den är underbar. Skinn och päls ÄR ju det ultimata när det är riktig snöstorm ute. Så, vi får se...
Nä, nu måste jag kika mer på Ringvors blogg :)

onsdag 27 juli 2011

Loppis- kappor

När vi för någon vecka sedan åkte till Rismyrliden så hamnade vi också på en loppis längs vägen, inte helt fel ;)
Jag hittade många favoriter, särskilt kappor...
Den översta är nog min favorit i långa loppet. Även om jag ÄÄÄÄLSKAR den med rävrumpan på. Men jag är en sådan person som tror att någon ska komma och spraya ned mig med färg eller liknande när jag har ett djur runt halsen...
Ja, priset... 75 för den grå/svarta och 100 för rävrumpan. *suck* ;)

måndag 25 juli 2011

Igår kväll


var hela familjen på Skråmträsk kvarn och fikade på caféet. Supermysigt!
Men det kanske var för det trevliga sällskapet, det tror jag :)
Det var nämligen min svägerska Vita hjärtan på tråd och hennes familj som joinade oss.
Jag får en helt magisk känsla i kroppen när jag ser att man kan handla nymalet mjöl av dem och ekologiska teer, choklad och annat gott. Tokbra!
Hittade mina idéer till födelsedagsbarnen som fyller under denna veckan. Min äldsta syster och min fars sambo. Tycker det är extra skoj när man hittar något lite annorlunda, men trevligt.
Jag får visa sedan vad det var :)
Och kolla in vrålåket som var parkerad utanför... T.o.m. jag skulle lugnt kunna skaffa en moppe om den var så här häftig :D. Känner lite längtan efter min mörkblå push dakota som jag körde i min ljuva ungdom, ingen skönhet. Men men... Nu för tiden är jag mindre brydd över vad andra tycker och tänker, skönt.

Härlig sommarmorgon...


Ååå, så underbart det är att bo på landet :)
Att öppna dörren, kisa med ögonen och känna sommarvärmen mot mina ben.
Ta på sig stallstövlarna för att få gå till Pållarna och krama om dem... plötsligt tappa andan en sekund eller två! Vad är det för en klump mitt på bron?
Tack lilla söta kisse- Smirran för att du tillhanda håller frukost till oss alla...
Obs! Censur av bild. Pussarna får du till hösten när jag avmaskat dig

söndag 24 juli 2011

En lite tripp...


För ett tag sedan åkte jag och en kompis till Rismyrliden. Tycker det är en underbar atmosfär som tilltalar mig mycket :)



Tyvärr var det ganska kyligt den dagen vi åkte, så vi stannade inte så länge. Men vi hann med att träffa ett antal djur och äta glass, ni vet, så vi fick upp värmen :D

lördag 23 juli 2011

Norge

Än en gång händer hemska tragedier...

fredag 22 juli 2011

Sörj ej...


Nepp, det ska man inte göra.
Men visst har människan en underlig förmåga att aldrig bli riktigt nöjd, eller hur?
Den här pappbiten vann min yngsta dotter på ett lotteri i våras, och hon blev överlycklig, även om hon inte förstod vad som stod på den :)
Men den är viktig. Inte minst för mig.
JAG har en förmåga att aldrig bli riktigt nöjd, eller jo, det blir jag. Men jag känner en underbar känsla när jag får shoppa loss, och det stör mig!

torsdag 21 juli 2011

Igår var jag



och ungarna på min mammas grav... Tänka sig att det har gått över 20 år sedan den regnigasommarkväll hon gick bort. Tiden springer iväg!
Hennes favoriter...
Tagetes och prästkragar

onsdag 20 juli 2011

Den första prövningen...

Ja, redan första dagen blev en prövning :D H&M katalogen kom i brevlådan!
Tycker deras jeans, kappor och kavajer är helt underbara i år.
Det är inte ofta jag beställer från postorder. Erkänner att jag oftast missar att blusen är 54 cm lång när jag själv vill att den istället ska vara 74 för att inte bli kall om magen eller ryggen. Brukar även dundermissa materialet! Oftast tycker jag att det är för tunt, tajt, kort eller stelt. Med andra ord: Jag är en känn- klämmare. Jag vill känna på kvalitén, därför brukar det sluta med att jag går till affären istället.
Berättade för systerbarn att jag minsann skulle försöka mig på att inhandla allt i klädväg på lopppis. Tjejen stirrar förskräckt på mig och gör en äcklad min. ( 13 år gammal och redan shoppinggalen sedan några år tillbaka...)
Jo, på tal om shoppinggalen... Jag var på den lokala secondhand/loppis butiken och hittade "virknystan", för totalt 6 kronor. Ni vet, sådana som jag ska virka härliga korgar av.
Ja, det är också något jag skulle vilja göra, men när..? ;)

tisdag 19 juli 2011

Secondhand forever..?




Det kan ju inte undgått någon att det är poppis med loppis?
Jag har några tankar angående loppis och secondhand. Har blivit fascinerad av vissa bloggar där de i princip bara köper de kläder de behöver på loppis.
1 år av secondhandliving, funkar det?
Det borde det ju göra, eller?
Vad jag tror att just jag skulle klara mig utan är nog nyinköpta/nyproducerade kläder från butiker.
det är väl ytterplagg som jag kanske skulle ha lite problem med att hitta har jag fått för mig. (Och nu efterhand grämer jag mig lite över hur mycket och vilka saker jag slängt. I mina tankar finns en stor skoteroverall vilken skulle ha passat ypperligt som köroverall under smällkalla vinter...)
Trosor, sockar, kallingar och bh-ar vill jag inte köpa secondhand... Och jag hoppas att jag slipper förklara varför ;)
Min karl har ett minimalt klädkonto, så han skiter jag i under detta experiment.
Barnen då?
Där tycker jag att det borde fungera nästan totalt också...
Har jag lite att göra?
Nepp! :)
Har från början inte ens ett stort klädkonto. Förutom vid skolstart, vinterkläder och sommar...
Fr.o.m. nu ska jag gladeligen hålla koll på förbrukningen i klädesväg. Ska bli intressant, för mig i alla fall :D
Har gjort reklam för denna blogg tidigare, men gör det igen.
Blir fascinerad!

måndag 18 juli 2011

Auktionsfynd




Glömde ju helt av att visa mina fina fynd från lördagens auktion...
De är såå fina, örngott, broderade och med en kvalitet som är 100 gånger bättre än dagens slit och släng.
Att det nu står andra initialer än mina bryr jag mig inte om. Tänker inte byta efternamn igen :D
Summan av kardemumman... 8 örngott och 3 lakan: 20 riksdaler!

söndag 17 juli 2011

Från Erika till Lisbeth...

Tänka sig!
Mitt på dagen var jag den vanliga Erika som hade sin favvokofta, regnkläder och storstövlar... som vanligt :)

Men något hände...

Vi blev bjudna till min äldre syster på maskerad. Men för mig var det kanske inte en riktig maskerad.
Jag levde istället ut det jag alltid haft inom mig, men tonat ned... I LOVE IT!



Erika VS Lisbeth Salander

Gårdagen

Vi åkte på auktion i Svansele. Men hejsan hoppsan, den startade ju inte förrän kl 1300. Och vi var på plats kl 1130, Hmm. Men i grannbyn, Gumboda, var det loppis och hantverksdag. Mycket människor var där, och en hel del fynd också...
När vi var klara i Gumboda så var det tid för visning på auktionen, perfekt!
Det var t.o.m. en sommarstuga som skulle auktioneras ut, spännande. Tycker det var hemskt att höra vad de gav för stugan. Hela 12500 riksdaler, hutlöst! Dessutom var det beläget fint, just vid vattnet. Ja, varför gav inte jag något bud då, tycker väl säkert en del tjatkärringar..? Jag kunde ha lagt bud... om jag hade haft 12500 över :D men det har jag inte.
Så... vad gör man när man inte har en sommarstuga vid vattnet? Inser fakta och tar tag i det lilla ruckel som står på vår gård. Jag SKA sova i den lilla stugan i sommar, med eller utan sällskap, tror jag ;)

lördag 16 juli 2011

Sommarbilder...







När jag är på auktion brukar jag låta mina barn använda min kamera. Just för att de ska ha något att göra, OCH, det kan bli helt underbara, perfekta bilder :)
Nu ska vi iväg igen. Har inte varit på så många auktioner ännu...
Har hört ryktas att det ska auktioneras ut en stuga idag! Spännande, hoppas bara jag är kvar. Annars kommer jag väl ändå veta vad det gick för. Samhället är inte stort...
Tjingeling!

onsdag 13 juli 2011

Semestertripp!

Har ni inte varit till Storforsen? Pallra era arslen dit!
Helt underbart ställe. På övre bilden är hotellet. Och priset för en familj en övernattning och frukost... 845 riksdaler! Kan inte bli bättre. Och rummet var helt jättefräscht. Vi hade dessutom markplan, balkong/veranda med utsikt mot den magnifika storforsen :)
Barnen hade aldrig tidigare varit och sovit på hotell så de var eld och lågor :D De blev supernöjda!




På kvällen blev det grillat ute i det vackra vädret med systrarna och familjer.
Lite lekar skulle vi ju också avklara. Slutade dock med ett par kraschade karlar... Men med lite desivon gick det fint.