söndag 31 januari 2010

Det är på gång!

Nu äntligen är det dags :) Badrummet ska ta form! Så här ser det ut för tillfället.


Min käre gubbe har skottat fram utedasset, om det krisar sig, och det kommer det väl att göra någon gång. Men i denna kyla är jag rädd att jag slipper torka mig i baken när jag kissat, det är bara att bryta av istappen... ;)

onsdag 27 januari 2010

Men, Äntligen!

Ja, ibland kan en sådan enkel sak bli liggandes i över en månads tid. Herre jissus!
En jobbarkompis gav mig en del påslakan, i november/december någon gång. I utbyte ville han ha några handlarkassar. Men jag varnade att de kunde bli färgstarka. Men riktigt såå farligt blev det inte, eller hur? Det gula kom från påslakan från honom, det blå tyget kom från en annan jobbarkompis som städade ut sitt tygförråd... till mig. Tack å tack!

Snart är det sommar :)


tisdag 26 januari 2010

Gamla lampor, fina lampor

Har hängt upp mina gamla fönsterlampor igen. De har fått ligga i ide ett tag, men jag känner att jag saknar dem. Det är egentligen min mammas lampor. Men de har hängt med ett tag, minns de när jag var i lågstadieålder.
Det hänger en lampa i vardera köksfönster, 3 st. Det är kanske lite kongtrast mellan det ljusa och duken som syns, den rödprickiga, men blir kreativ bara man tittar på den tycker jag. Den passar suveränt till barnens pysselbord i köket :)

Igår kom fröerna som jag beställde. Tycker det gick himla snabbt. Har inte beställt av denna firma tidigare men har hört bra kommentarer om dem, så jag hoppas det blir bra. Om någon vecka blir det till att testa dem :)

torsdag 21 januari 2010

Hjärta nr 2

Provade något nytt att ha på ytterdörren. Så jag gick från en krans till hjärta.
Det ser ju betydligt kalare ut efter bytet. Men till påsk hade jag tänkt mig något nytt igen...


Hittade dessa på Ohlssons tyger. Det bruna till mig och det turkosa/rosa till barnen.
Bara jag får arslet ur...
tisdag 19 januari 2010

Längtan till våren

Nu är det ju på god väg till våren, eller rätt väg i alla fall :)
Denna katalog damp ner i brevlådan igår... Jag läser och läser... Men välja ut från en katalog som har mer än 300 sidor tar sin tid!

måndag 18 januari 2010

Hjärta

Ett enkelt hjärta, men ack så fint. Det är ju egentligen tänkt som ett julpynt som jag ju stökat bort... Men detta får stanna ett tag till :)
tisdag 12 januari 2010

Här kommer Pippi Långstrump!

Jorå, på kalaset skulle födelsedagsbarnet absolut vara Pippi Långstrump :) Du ska sy, sa hon till mig. Att något så otroligt enkelt kan bli så himla uppskattat, det är jätteskoj! Det är alltså ungefär som en kortare klänning bara. Fickor fram och tryckknappar bak.
En av presenterna var dessutom från Minelo ,tackar tackar! Ska bara hitta de cerisa tightsen till tunikan :)

lördag 2 januari 2010

Julklänningen

Här kommer bildbevis på att det blev en julklänning till äldsta barnet.

Har gjort om modellen från Meedoms lite. Att sy den gick sååå himla bra och allt bara flöt på :)


Tyget kommer från stoff & stil, knappar från farmors samling, spetsen har även min farmor virkat. Tryckknappar på baksidan och även ett rynk för att det skulle bli bra.


Hade tänkt mig ha tyll som en underkjol... Men när jag provade mig fram såg det hellöjligt ut, min kära dotter såg istället ut som en boll, så jag skippade det!