lördag 26 november 2011

Julmarknad

Imorgon ska jag stå på Norsjöslöjdarnas julmarknad.
Ska bli supermysigt!
Visst missar jag julskyltningen på samhället, men det får jag ta.
Har inte speciellt mycket som jag ska ta med mig heller. Men jag får en härlig stämning på marknaden :)
Ska försöka ta mig till två stycken marknader på andra orter också under december månad, tillsammans med mina barn förståss :)
Imorgon är det även första advent, och jag kan bli lite sentimental och rörd över hur mycket jag har att vara tacksam över...

lördag 19 november 2011

Vilken härlig dag, la, la, la,la....Vilket härligt oktoberväder det varit idag, och snart är det 1:a advent! :D
Jag har alltid varit fascinerad av gammeldags ljushållare till granen. Och nu slog jag på stort när jag beställde från panduro, hela 5 stycken blev det. Ja, ja, jag blev lite snål...
Men det är äckligt tjusiga, visst?
Och här bjuder jag på årets lingonrishjärta som hänger utanför dörren :)
I år hade jag inte tänkt vara med på Norsjöslöjdarnas julmässa heller, det är två år sedan jag var med. Det kändes som jag inte hade nog att komma med... Men jag kände efter länge och väl och tänkte att jag kan väl visst vara med. Jag behöver väl inte ha ett berg med saker som jag hade då? Så jag pysslar lite då och då, när jag har tid och lust.
Marknaden är nästa helg, då det även är skyltsöndag.
Ska bli jättemysigt!

onsdag 9 november 2011

Julmarknad i staden

Jag har börjat längta som ett tok till julen! (För att det sedan försvinner i all stress jag ser hos andra just innan julafton...)
Jag har nämligen bokat in att söndagen den 4:e december ska jag och barnen åka till stan och gå på julmarknaden på Nordanå. (Jag har bara pratat om det de senaste 3 åren, så det kan ju vara dags, eller hur?)
Och läs här hur mycket det finns att göra där! Jag trodde att det "bara" var marknad :)
Bilden har jag lånat från destinationskelleftea.se
Imorgon ska jag hämta ut lite julpyssel som jag beställt från panduro.se
En av de saker som är beställda är ljusstöpning, alltså lite av varje för att man ska kunna stöpa ljus. Det är också en sak som jag pratat om i fler år (mer än 3 år) att jag vill prova på att stöpa ljus.
Min man sa:
- Hur ska det gå till!? Du har ju inte tålamod att vänta på något.
Det kanske blir årets tunnaste ljus...

onsdag 2 november 2011

Lite ändringar...

I den fina hinken står nu en liten gran och väntar på snön. Härligt att bo som vi bor. Att slippa såga ned flera småträd och istället kunna välja den finaste och gräva lite... :)
Det går sakta men säkert här hemma hos oss. Men det gör inget. Min käre make har börjat måla trappen. Och den blir SÅ bra, vilken skillnad lite färg kan göra!
Färgen har en torktid på 16 timmar (!) Så maken målade vartannat steg och väntade ett dygn, men märker att det inte riktigt har torkat ändå... Tror vi får köra med att måla halva trappen en helg, och resten den andra?
Barnen tycker det är lite häftigt att måsta gå på vartannat steg för att inte kliva i målarfärgen :D