torsdag 31 mars 2011

Hittat den rätte!

I form av blommor...

När jag var på en mataffär på samhället förra veckan snubblade jag över vårlökar som personalen höll på att plocka fram. Jag har rensat bort de gamla blommorna som funnits i år och dagar i våra rabbater, less på dem!

Och förra sommaren var det väldigt tom på dessa ställen medan jag grubblade på vad jag skulle tänka mig vilja ha.

Kom fram till att pioner är dunderfina, och hade även turen att få en del av en pionplanta. Men har läst att den kan envisas med att inte blomma på några år. Men det kan jag ta :)

Men nu tillbaka till vårlökarna!



Det ska även planteras ranunkler i blandade färger. Tror det blir bra. Ska bli väldigt intressant i alla fall. De stackarna måste dock grävas upp innan vintern så att de inte fryser ihjälp.

Men det kan jag också ta :)

Har mer planer för min trädgård också...

onsdag 30 mars 2011

Drömmar

Och nu gäller det inte drömmar för framtid eller något sådant, utan drömmar nattetid. Jag har alltid drömt mycket. Helt knäppa drömmar! För någon dag sedan försökte jag t ex ragga upp denna man....


Som dessutom bodde på en skola. Han gick alltså en utbildning, men den minns jag inte. Varför? Är min fråga? Jag fick inte honom intresserad av mig heller, det minns jag. Han var en svårflörtad man.

Min käre sambo kommer ihåg sina drömmar, kanske en vart fjärde år eller något sådant. Och vad drömmer han om då? Jo, en helt vanlig dag på jobbet...

tisdag 29 mars 2011

Ska jag bli mormor?


Jaa, om det funkar så blir det ju så. Om sisådär en månad!


Lämnade min lilla dvärgvädurshona hos en arbetskamrats kaninherre. Han var inte sen med att fatta vinken i alla fall. Släppte ned henne i hans bur, hon hade tänkt gå in i hans hus, han närmade sig/gjorde närmanden, hoppade på, det skakade till. Klart! Hon går in i hans hus, han följer efter, det skakar till, det skakar till, det skakar till...


När jag hämtade min kanin efter 7 timmar såg hon allmänt tilltufsad ut på bakdelen. Väl hemma bryr hon sig inte om maten utan lägger sig ned och flåsar andfått... Det tar nog på krafterna.


Hoppas nu att det blir smått och att hon inte biter ihjäl dem det första hon gör. Tyvärr händer det ganska ofta. Men skit i det nu, nu ska vi hålla tummar för att det blir småbebisar :)

söndag 27 mars 2011

Kapseijs!

Nu har vår käre dator fått virus... Vår käre kamera har spruckit i zoomknappen, så den zommar hit och dit när jag inte vill... Återkommer!

fredag 25 mars 2011

Till dockan


För en tid sedan tjatade mina barn att dickan frös något förskräckligt. Hon ville ha en åkpåse!
Så det bidde en åkpåse, på väldigt kort tid och utan mönster.

Barnen är nöjda och dockan fryser inte längre :)

onsdag 23 mars 2011

Grubbel


Varje dag blir jag fascinerad av människors beteenden. Jag behöver ju bara gå till mig själv så har jag en helt invecklad vetenskap där!

- Hur en del människor anser att jag ska kunna vara tankeläsare för att kunna hjälpa dem.

- Hur andra, när de blir upprörda, börjar kasta saker på mig. Eller ha deras pekfinger i princip intryckt i en näsborre på mig nrä människan hytter med dess finger för att varna/hota ordentligt.

- En annan slänger saker omkring sig och lever om. Suckar över att jag inte fattar snabbare. Höjer ögonbrynen och klämmer ur sig en härlig kommentar i klass med: Om du ändå kunde tänka någon gång...


Vet att jag skrivit tidigare någon gång om att människor behöver bekräftelse. Och jag är inne på samma spår igen.
Jag vet att jag är en sådan människa som behöver bekräftelse, vem behöver inte det?
Att behöva tigga om det är inte roligt, det ska man inte behöva göra heller.

NU, en gång för alla ska det knipas käft i vissa situationer och behållas ett lugn (det är ju då man "vinner") och jag ska köra mitt race, mitt liv.
Och i vissa lägen måste jag kunna markera att det inte är OK att dumlägga varken mig eller mina barn.

Detta handlar inte om min käre sambo, han är bäst på bekräftelse :)

Men kom ihåg att ge varandra komplimanger.

Be om ursäkt om du haft fel.

Ge ett leende...

Ge bekräftelse till nära och kära, människor behöver det.

De som inte kan detta tycker jag väldigt synd om!

tisdag 22 mars 2011

Fler koppor och fynd

Denna vecka skulle innehålla en hel del skojjiga händelser för min äldsta dotter. Men nu är det hennes tur att få vattkoppor. Jag tycker fortfarande att det är bra att det kommer igång såpass nära inpå yngsta dotterns "sjukdomstid". Men det skulle vara en hel del avslutningar både i simning och volleyboll. Dessutom ett kalas som hon missar... Tyvärr!
Igår var jag och yngsta dottern på secondhandbutiken i samhället. Jag hade fem riksdaler med mig. Och se på klåån, visst hittar jag något som jag ville ha :) Det brukar ju vara så...
En femma för denna härliga bok!

Kolla in skallran, jag minns att jag sydde en gul sådan till min äldsta när hon var bebis. Finns riktigt härliga figurer i denna bok.


Nu:
- Baka bullar, order från kidzen
- Avfrosta frysen
- Under dagen börja prov-sy en sommar klänning till mig själv




måndag 21 mars 2011

Groda nr 2, eller?


Ännu en sak har planerats idag :) Pratade med en arbetskollega (en annan än den som skulle banta) som sa att hon inte ville ha sin plats i vårruset i Umeå.

- JAG VILL! skrek jag. Jag vill, jag vill, jag vill!
Kollegan tyckte att det var mycket bra, att hon slapp.

Kan man ha sådan tur att man kan få följa med ett gäng och gå/springa/lunka/flåsa sig fram i Umeå den 31 maj? Hoppas, det gör jag.
Har funderat på detta i ca tio års tid. Men har aldrig tagir mig för att höra med andra om de vill springa med mig.

Hörde att man kunde få en fikakorg efteråt om man var mer än 5 eller 6 stycken i ett lag. Och det lät ju inte så dumt heller :)
Håll tummarna så att jag får hänga med!

söndag 20 mars 2011

Söndag med grodor

Och min jobbarhelg är snart över... rättare sagt imorgon kl 11.45 :)
De som känner mig vet att jag kan få mina grodor att hoppa ut ur min mun, jag brukar kalla dem paddor ibland också. Ibland önskar jag att det bara kunde vara lugnt med mina kommentarer och "Ally McBeal"-bilder i min skalle ;)

I fredags råkade jag öppna munnen igen. Detta resulterade i något som jag nu undrar varför jag skulle vara stöddig och säga.

En arbetskollega till mig ska gå ner 14 kg. Ok, tycker jag. Men detta ska ske innan sommaren säger hon! Ooops, tycker jag.
- Ja, ska du gå ner 14 kg innan sommaren, då faanimej jag ha magrutor innan jag går på semester.
Vi skakade hand och jag kände mig störtsäker. Tills jag börjar fundera på hur jäkla mycket jobb det måste krävas av mig, oj oj oj!
Men, sagt är ju sagt. Och jag ska bannemig inte bräckas av kollegan, NO WAY!
Nu jädrar ska det bli av!


Det här är nog inte jag i mitten av juni...

lördag 19 mars 2011

Jobbar helg...

Därför är det extra tomt på bloggen. Men efter att ha hört en tant påpeka att jag har en sådan livsglädje så måste jag känna mig stolt över att jag bjuder på mig själv och har humor.
Det finns ju många som inte har det ;)
Lyssna och njut!


onsdag 16 mars 2011

Fascination!



Har alltid trott att denna låt var någon okänd kille OCH Carolina Miskowski. Men ack så fel jag hade när hon presenterade låten på radio idag och inte sa hennes eget namn...
Killens energi är helt underbar!

tisdag 15 mars 2011

En "ny" blogg

Har på morgonen kollat runt lite och fastnat för en blogg som jag såg hos kompisen secondhandmamman.
Tycker den är superhärlig! Kolla in den :)

måndag 14 mars 2011

Andra sover men jag...

tog en joggingrunda!
Men nog satt det långt inne. Att det ska gå så tungt!? Men jag hoppas att det ska gå lättare tillslut, det borde det ju göra :)

Idag har jag fått göra många saker som jag ÄLSKAR!

Vara med min prickiga dotter. Hon hade café där jag fick handla mängder ;)

Prova sy lite. Testade ett nytt sött tyg och gjorde en haklapp.

Tränat min käre brunte.

Sprungit

Städat i form av plocka undan lite samt tråk-dammtorka
Ok, det sistnämnda var ju inte på min lista av roliga saker, men roligt var det när det var klart. Och nu när jag tittar mig omkring ser det inte ut som jag plockat undan en del idag... Hmm.


Kolla vad fina våra tomatplantor blivit!

söndag 13 mars 2011

Söndag

Jag har jobbat hela helgen och har tänkt avsluta min jobbarhelg med en vårdavbarn-dag imorgon eftersom vattkopporna inte torkat ihop på min minsta snuttplupp.
Jag har lagt in Underbara Klara i min blogglista. Och imorgon ska hon vara på radion igen, p1 kl 10.35. Så har ni tid, släng ett öra mot radion :)

Min måndag kommer nog att bestå av:
- Göra äldsta dotter klart för skoldag
- Släppa ut mina Pållar
- Frukost
-Fota
- Spela något roligt spel hoppas jag :)
- Röja undan lite grejer vilket jag vet resulterar i att jag
- plockar fram lite nya projekt! ha ha ha, typiskt mig
- Planera min sommar semester :) Lovley!
- Skriva veckomatsedel
- Sortera ut vilka projekt jag ska och inte ska påbörja...
Kommer den sistnämnda att funka bra..? Nja, skulle inte tro det!
Hörs!

torsdag 10 mars 2011

The worst bloggerschk ever!

Hela dagen har spenderats i Umeå.
Det tråkiga på vägen ner till staden var att mina skivor på ljudboken tog slut- panik! ;)


Annars gick resan bra, mycket ren efter vägen... Men jag är faktiskt inte en av de personer som svär över både renar och samer och kör som en galning när det står en bunt renar mitt på vägen! Det finns verkligen stolpskott som kör bilar... Hmm.



Tack vare kommentarer på förra inlägget hann jag se att Ohlssons tyger fanns på Ersboda också :) då slapp jag åka in till stan på en gång. Det blev Björnvägen på Ersboda: Ohlssons tyger, Skokanonen och Godishuset. Här nedan ser ni dagens fynd till äldsta tjejen. Et par gummistövlar som kostar 180 kr, men var nedsatta till 90 kr! De var dessutom nyinkomna... De var för halva priset för att det var en liten bula på vänstra stöveln som inte ens syns. Alltså en extra lite gummiplupp, ca 0,5 cm i diameter. Helt otroligt tycker jag och bruttan tycker också det :)
Snygga visst!

En svängom till lassa och mötet där.

Tog mig en tur ned till centrum där jag hittade det småtingeltangel jag skulle hitta ;) Ska berätta om detta någon annan gång...


När jag gick i stan såg jag en trevlig, men skitliten affär, Art & Eco. Jättehäftiga retroklänningar och kjolar! Dyra, men fina.

Skulle just ta upp kameran ur väskan och fota lite men kommer ju ihåg att jag tömt ut en massa saker i bilen innan jag gick, suck. Alltså ingen kamera med mig.
Känner mig lite töntig när jag fotar till bloggen. Oftast blir det en hastbild (alltså inget bra) för att jag just känner mig lite fjantigt obekväm.

Och vad finner jag när jag kommer tillbaka till bilen..? Jo, att jag haft kameran i min handväska ändå, Ååååå! ;)



Will I ever be a good bloggerschk?

onsdag 9 mars 2011

Vattkoppor och kiss(e)miss

Idag fick jag en liten överraskning när jag märkte ett par blemmor på min yngsta dotter, på ryggen. Tja, jag tänkte inte på det så noga... Det gick en timme eller två, och det poppar upp i skallen att det kanske kan vara VÅR tur nu, vattkopppor. Ringer syrran och beskriver utseendet på blemmorna.
- Men GRATTIS! Ni är med vattkoppor, säger hon.
Jaha, vad ska man säga..? Jag är faktiskt riktigt nöjd att de tar itu med detta när de inte är äldre än 10 år. Det sägs ju vara värre när de blir äldre. Det är bara att se till att det finns tillräckligt med klådastillande salva hemma och alvedon. Samt många roliga sagor,filmer och spel :)


Det med kissmissen av vår kissEmiss. Mmm, jag älskar vår katt, mycket. Men inte när hon tar en garderob som toalett! Kattpink stinker ju värre än värst och idag blev övervåningen sanerad. Blä!

Morgondagen:

- Resa till Umeå, en utredning angående cancern i släkten skall kollas upp. Blandade känslor inför detta... Har alltid varit säker på min sak, att jag vill veta hur stor chans det är för min del... Men nu vet jag inte. Mycket känslor angående detta... Jag önskar att jag kunde ta med mig ett sällskap, men jag har inte ens frågat någon.

- Ska ta reda på adressen till Ohlssons tyger i Umeå :) Och ta mig en titt! Skoj.

- Andra saker ska också kollas upp, roliga saker ;)


Höres!

tisdag 8 mars 2011

Jaha...

ska jag klämma till med ännu mer löften som jag antagligen inte kommer att hålla..?
Näää, jag kommer att hålla dem denna gång, I promise ;)
Så dessa är dagens löften:
- Jag ska bli en bättre morsa, snällare och mer tolerant. Jag är faktiskt lugnare nu än tidigare, men jag måste bli bättre, så är det bara.

- Jag ska sluta svära. (Good luck! sa min sambo när jag nämnde det... Jag är en sådan person som svär vartannat ord :/ Det är några stycken som tycker att det låter groteskt att en kvinna svär så mycket, eftersom vi ska vara lite finare eller något sådant...)



Hade tänkt se ett program på TV kl 21. Men det var visst en viktig hockeymatch just ikväll, men mitt program går ju i repris någon gång. Läste bara i tidningen vad det handlar om.


Märker nu att det finns flera avsnitt jag kan se på kanal 5 play. Det ska jag göra en vacker dag när jag inte har skallebang som hotar att spräcka min skalle!

Nu kallar Iprenmannen på mig, sängen och en sövande ljudbok :)

söndag 6 mars 2011

Mode..?

Jag är nog inte mest känd för att bära de mest hippa, coola och sexiga kläderna... (Ett exempel var ju t.ex. idag när vi stegade in på Frasses i våra hö-hämtarkläder. Jag var inte mitt snyggaste jag, det erkänner jag. I mina stora skoterskor, gamla brallor med målarfläckar, pösig mössa och täckjacka. Det var vid två bord som det skrattades och pekades... Är det något, så är det just det jag inte tål! Jag stirrade tillbaka tills de märkte väl att jag såg hur de pekade och fnissade).



Men här klämmer jag in två nyinköpta plagg som jag gillar skarp. Kommer förmodligen att ha dessa en hel del till sommaren :) Kjolen är ganska kort, men jag kommer att ha tights eller strumpbyxor under, bara lugn ;)


Idag blir det inget joggande, jag är helt slut efter 5 timmars hökörning. Totalt slut!


Har sett solsidan, och insett hur mycket skit människor snackar om varandra, USCH! Kan se mig själv i den fattiga tjejen som det handlar mest om. Just att hon tillslut kanske kan snäsa ifrån, men måste gå tillbaka och hämta cigaretterna... Typiskt! Om jag snackar skit också!? Jag önskar att jag kunde säga NEJ. Jag mår illa när jag ser en del av avsnitten, men det är nog mest för att det är en del av verkligenheten helt enkelt.
Andra halvan av dagens avsnitt var bättre, ni vet, när han insåg att han ätit en bajsmacka, HA HA HA!

Oj oj, klockan är över 20.30 och jag är supertrött. Nu blir det onyttigt fika (jag åt ju havregrynsgröt imorse) till kvällen, Godnatt!

Visst ja, är det någon som känner sig manad kan ni komma och hjälpa till att lasta av några ton hö hos oss på förmiddagen ;)

lördag 5 mars 2011

Uppdatering


Det har hänt en hel del under denna vecka som jag aldrig kommer att glömma...

På mitt jobb har magsjuka florerat extremt mycket, huvvaligen! (Och jag som jobbat hela veckan i det).

Men det absolut värsta är i allafall det som hände i torsdagskväll: Ett hus, ca 1,5 kilometer från vårt, brann ner till grunden. Mannen som bodde där klarade sig ut utan några problem. Men bara tanken att han står utan någonting... Allt är borta! Tänk så fort det går. Jag körde förbi 20 minuter innan... Oj, oj, oj, fruktansvärt. Men tack och lov att han klarade sig.

Under veckan har jag sprungit 2 ggr ovh varit ute vare lunchrast för att lufta lungorna. Så tränat har jag ju gjort :)

Idag har det blåst ordentligt, men samtidigt varit underbart soligt. Så på förmiddag och mitt på dagen var det pulkrace i en backe, ca 4 timmar!

Sedan, efter vi ätit middag tog jag och syrran varsin häst och drog i väg på en ridtur, underbart!


Imorgon ska jag ha bilder och visa kläder jag beställt, jag diggar kjolen helmycket :)

onsdag 2 mars 2011

Onsdag


Idag visar jag ett fin-fint fynd från sommaren...

Dessa två tavlor fick mina barn av damen som hade loppisen! Dessutom fick de fina kritor (fin ask) till. Jag blev helt stum, helt underbart stum.
En av dessa tavlor har nu fått sin plats i köket där jag skriver upp komihågsaker till bruttans skola och andra viktiga saker :)
Ikväll har jag varit ute och sprungit igen. Skönt nu i efterhand ;)